10 Haziran 2009 Çarşamba

Damar Sertliğine Karşı Doğal Yağ

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini bildirdi.

Antioksidan maddeler ihtiva eden, soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağları, ülkenin hemen her yerinde uygun fiyatlarda satılmaya başladığını belirten Prof. Dr. Sönmez, şu bilgiyi verdi:

"Bu yağlar, koroner damarların iç yüzeyindeki parlak kaygan zemini hazırlayan endoteli koruyan antioksidan maddeler ihtiva etmektedir. Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesi, damar sertliğinin gelişmesini önlüyor. Antioksidan maddeler ihtiva eden bu maddeler, kişiyi, güneşin zararlı oksidan etkilerinden koruyor. Çünkü bu bitkiler, antioksidan maddeleri kendilerini güneşin zararlı etkilerinden korumak için üretiyor. Bu nedenle bu yağları tüketenler de doğal olarak güneşin zararlı oksidan etkilerinden korunmuş oluyor."

NASIL KULLANILMALI?

Bu yağların salata üzerine, çorbaya dökülerek veya sabah kahvaltısında nane, kekik, kırmızı biber gibi lezzet ve kokusunu güzelleştirici ilavelerle tüketilebileceğini anlatan Prof. Dr. Sönmez, önerilen günlük dozu ise, "1 çorba kaşığı" olarak bildirdi.

08.06.2009 09:58:00

Hiç yorum yok: