13 Nisan 2008 Pazar

Radikal-çevrimiçi / Politika / Yazmak istediğim kitap

Radikal-çevrimiçi / Politika / Yazmak istediğim kitap
Şöyle ki ey Türk halkı, bir toplum, bir azınlığın, diyelim bir genç subaylar azınlığının hilafına parlamenter siyaset yapmaktadır. Bu makûl azınlık sürekli iktidarı uyarır, iktidar çoğulcu değil, küstah ve çoğunlukçu olduğundan bu hassas azınlığa kulak asmaz. Hassas azınlığın da çoğulcu darbe yapmaktan başka şansı kalmaz.
Tek kadehte genç kız uyutan bu mantık sizi ta şuraya kadar götürebilir. Amarikan ordusuna gay'lerin sızdığını düşünürseniz, yakında Amerika'da çoğulculuk adına bir 'gay darbesi' bekleyebilirsiniz mesela. Hoş olurdu. Bu darbe, San Francisco'da ne kadar 'gay bar' varsa, aynı oranda 'gay bar'ın Teksas'ta, Kansas'ta da açılmasıyla neticelenirdi. Amerika'nın neresinde olursa olsun evinden her adım attığında bir 'gay bar' bulup bir-iki tek atmak her gay'in hakkı değil mi? Gay'lerin hayat tarzı tehlikede.
Tennessee'ye Mississippi'ye muhabir gönderdik, inanır mısınız, tek 'gay bar' bulamadık. Bu çoğunluğun diktasıdır. O halde çakalım bir çoğulcu muhtıra, ya da açalım bir çoğulcu dava.

Hiç yorum yok: