24 Mart 2008 Pazartesi

Tarih: 24.03.2008 Saat: 06:11 Gönderen: karakutu



Ergenekon Operasyonu’nda gözaltına alınanlardan birinin bilgisayarında Ak Parti hakkındaki kapatma iddianamesinin nüshası bulundu. Nüshanın bilgisayardaki tarihi, kapatma davasından iki gün önceye denk gelmesi kuşkuları artırdı

Ergenekon Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan bir kişinin bilgisayarında Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından Ak Parti’nin kapatılmasına ilişkin hazırladığı iddianamenin nüshası bulundu. İddianame nüshanın bilgisayarda bulunduğu tarihin, kapatma davasından iki gün önceye denk olması dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi Ak Parti hakkında 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açılmıştı.



İDDİANAME ÖNCE AÇIKLANDI

Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık Dergisi Başyazarı Doğu Perinçek’in avukatı aracılığıyla dün basına yaptığı “Savcı Zekeriya Öz, Aydınlık’ın bundan sonraki sayısında yer alacak haberleri sekiz polisin önünde ağzından kaçırdı. ‘Sizi izliyoruz’ dedi. O çalışma, telefonlarda konuşulmamıştı. Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın duvarlardan kanunsuz olarak izlendiği görülüyor ve savcı suç işlemeye devam ediyor” açıklaması ile merak uyandıran Aydınlık Dergisi bugün bayilerde. Aydınlık bu hafata “Bop eşbaşkanı bu tertibin altında kalacaktır” başlığı ile Ergenekon soruşturmasını kapak konusu yaptı Derginin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk’un göz altına alınması ve dergide yapılan baskını da fotoğraflarla haberleştiren dergide ilginç iddialar yer aldı. Bir emniyet yetkilisinin açıklamalarına dayandırılan habere göre, Ergenekon Ak Parti’ye açılan davayı önlemek için yapılmıştı. Adı açıklanmayan emniyet yetkilisi “Ak Parti hakkında bir kapatma davası açılacağı önceden biliniyordu. Operasyon, kapatma davasını önlemek için yapıldı. Yüksek yargıya kadar uzatılacaktı. Ondan sonra iddianame yazılsa bile ‘Bunlar aynı çetenin elemanları’ denilerek iddialar kamuoyunda gözden düşürülmeye çalışılacaktı. Ama başaramadılar. İddianame, beklediklerinden önce açıklandı” dedi. Emniyet yetkilisi, Yargıtay başsavcılarının Ak Parti ile ilgili delil toplamaya başlamasının 2003 yılına uzandığını ve aynı yönde çalışan iki savcının daha bulunduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: