29 Haziran 2008 Pazar

Darbeciler buyrun, sizi bir adım öne alalım

Malatya’da dün bir ilk yaşandı. Ortak Akıl Hareketi’nin düzenlediği mitingde 10 binden fazla kişi, “Darbeciler bir adım öne çıksın”, “Millet ne derse o”, “Her şey millet için” gibi pankartlarla, demokrasi dışı yöntem ve arayışlara karşı ortak aklın sesini yükseltti

Ortak Akıl Hareketi’nin Malatya’da düzenlediği mitingde 10 bini aşkın kişi, demokrasi dışı yöntemleri eleştirerek, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi.
Kernek Meydanı’nda yapılan mitinge Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman ve Elazığ gibi çevre illerden de yoğun katılım oldu. Mitingde ilk olarak vatandaşlar Malatya Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisini izledi ve söylenen türkülere eşlik etti.

DÖVİZLERİN DİLİ • Türk bayraklarının taşındığı mitingde üzerinde, “İnanca saygı başörtüsüne özgürlük”, “Darbeciler bir adım öne çıksın”, “Millet ne derse O”, “Hemen şimdi kesintisiz adalet” ve “Herşey millet için” yazılarının yer aldığı dövizler dikkat çekti.

DEMOKRASİ DIŞI YÖNTEMLER • Ortak Akıl Hareketi Genel Koordinatörü Ayhan Ogan ve Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu’nunda katıldığı mitingte konuşan Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, yaptı. Kayaduman, bu meydanda seçimlerin göstermelik olmadığını göstermek için toplandıklarını söyledi.
Oyla iktidara gelemeyenlerin demokrasi dışı yollarda iktidara gelmek istediklerini belirten Kayaduman, seçimin ve demokrasinin temel kural olması gerektiğinin altını çizdi.

Hiç yorum yok: