26 Ocak 2008 Cumartesi

TACİZ OSMANLI ALIŞKANLIĞI mi?

Abused çocuklar memleketi

Perihan Mağden

26/01/2008 (2830 kişi okudu)

Geçen pazar 1 Ecnebi'yle çok çok korkunç sahneler yaşadım Değersan İzleyicilerim: Hem yarattım; sonra da yaratıklandırdığım rezaletleri yaşadık hep birlikte (grup olarak) mecburen.
Tamam, haklıydım; hâlâ da haklılığıma dair beş gram kuşku yok içimde. Ama rezalet rezalettir. Çıkartanı da yorar, karşısındaki Hak Eden'i de.
İşte salı günkü "Hey Yabancı Defol Git Huzurumdan!" yazısı bunun dışavurumuydu. Bir mantık çerçevesinde. Analitiklik penceresinde. Yorumlama tenceresinde. (Kafiye İncirlemesi'nde.)
Ve fakat Yokuş Aşağı Samimiyet Tekniği ile yazdığım için yazılarımı, yazımın sonunda bulunan "Kol kırılır yen içinde kalır" tiradı beni dahi dehşet içinde bıraktı. Bana pekâlâ, NE olmaktaydı?
Yoksa, yoksa ben Gündem'le yoğrula yoğrula, hakikatlerle uğraşa uğraşa, müştekileşe leşe Abused (Cinsel ve
Tinsel Tacize Uğramış.) Çocuk Sendromu'na mı yakalanmıştım? Neydim?
Bu Memleketin Meseleleri'ne tebelleş olmanın bedeli (bir de) bu muydu?
Hepimizin eşitlendiği/reşitlendiği yer, Bu Topraklar'da, cümlemizin Abused Çocuklar Psikolojisi'nin kaçınılmaz taşıyıcıları/paylaşıcıları olmamız hali miydi? Neydi?
Tel Ağlar beni, en (c)acıklı yerimden, çocukluğumda hiç almadığım yaraları
ŞİMDİ VEKÂLETEN alır olma halimden mi yakalamıştı?
Ennnnn Abused Olmayanımız dahi, bir an gelecek kendini böyle hissetmek zorunda mı kalacaktı?
Ortak Bilinçaltı, buralarda, BU MUYDU?
Nedir Abused Çocuk? Babası/amcası/başöğretmeni/memuru/
askeriyesi/müdürü/yengesi/tostçusu/kontrolörü tarafından yani HER NEVİ otorite figürü tarafından taciz edilmiş, en yara almaya
açık hassas kırılgan döneminde feci yaralanmış/örselenmiş, ruhen ve bedenen itilip kakılmış Çocuk olma hali nedir? Hallerin en acıklısı/zavallısı olma hali, nedir peki? Nedir?
Abused Çocukların (metafor olarak değil harbiden taciz edilmiş çocukların) en içler acısı hakikati, taciz edilme hallerini 'accomodate' etmeleridir.
Bir nevi yerleştirirler. Normalleştirirler. İçselleştirirler. Katlanılır/katlanası hale getirirler.
Yoksa Sistem (sistemleri) çökecektir. Kofraları atacaktır. Hayatta kalamayacaklardır.
Hem içinde bulundukları aşırı hazin durumun normal olmadığını bilirler; hem de ters takla atarlar içlerinde NORMALMİŞ GİBİ yapabilmek, hissedebilmek için.
Zira: içinde debelendikleri kirliliği dışarı yansıtmak onlar için zuldür. Dışarsı onları yargılayabilir. Yadırgayabilir. Hor görebilir. Kesinlikle anlamayabilir. Ve
duruma el koyabilir.
Duruma, durumlarına el konulduğu anda, tacize uğradıkları yeri (ailelerini/yurtlarını/esasında herrr şeye rağmen sevdiklerini) terk etmeleri gerekebilir.
Oysa sapkın bir şekilde, Abused Çocuklar kendilerini taciz edene/edenlere bağlanırlar. Hem başka çareleri yoktur hayatta kalabilmek için, hem de çok büyük bir yakınlık da tesis edilir esasında Taciz Eden'le (Sınırları Geçen'le) Tacize Uğrayan arasında.
Bir nevi suç ortaklığı. SIR! Dışarı Söyleme! Dışarsı burdan iyi mi? Burası senin. Sen buraya aitsin. Gittiğin YABANCI yer, burdan daha mı iyi olacak peki?
Ayrıca çok hastalıklı, acıklı bir biçimde Abused Çocuk taciz edilmesinin
/böylesine büyük bir saldırıya/işgale uğramasının nedeni olarak kendini de görmeye başlar. Kendini suçlar.
O, kirletilmektedir. İncitilmektedir.
Taciz edilmektedir. Ruhen ve bedenen işgal edilmektedir. Çünkü kirlidir, suçludur, kusurludur.
O, taciz edilmeyi demek ki, hak etmektedir.
Bu hastalıklı düşünme/hissetme tarzı, esasında Abused Çocuğun hayatta
kalabilmek için sığındığı bir Savunma Düzeneği Limanı'dır.
Zira bir haklılık yaratmazsa, yani bir çeşit başına gelenleri HAK ETTİĞİNE dair abuk sabuk bir düzenek inşa etmezse; büyük
bir haksızlığa uğramaktadır zira. NE YAPABİLİR Kİ? NASIL devam edebilir ki?
Hiç hak etmediği şekilde, hiç hak etmediği birinden, en yakınınından, en sevmesi gerekenden, çok feci bir 'muameleye' maruz kalmakta, gıkı çıkmamakta, çıkamamakta, gücü yetmemekte, ne yapacağını bilememektedir.
Güçler öylesine eşitsiz, Abused Çocuk öylesine çaresizdir ki: Hem Tacizcisi'ne daha da bağlanır, "Aslan babam. Yegâne Paşam" modeli. Hem de kendini tüm bu tacizlere müstahak görür. Onun kontrol edilmesi, itilip kakılması, eziyet görmesi gerekmektedir.
Ve hatta Tacizcisi'nin hayatının yegâne anlamı olduğunu, O olmasa hayatında NE yapacağını, kara kara düşünür.
Abused Çocuklar'ın sıklıkla başvurdukları/gönül koydukları/kapıldıkları HAYATTA KALMA YÖNTEMİ budur.
Bir de Tacizcisini Öldüren Çocuklar vardır. Tacizcisinin ona yaptıklarını fark eden, gören, gördüklerine dayanamayan Hakikatle Zehirlenmiş Çocuklar.
Onlarla devam ederiz belki. Hakikatle Hayatları Kararmış (bu topraklarda) Çocuklar'la. Olunmayacak Kara Koyunlar'la. Tacizci Fillerle. Timur'un Filleriyle.

Perihan Mağden arşivi - Diger Yazarlar

Hiç yorum yok: