12 Mayıs 2008 Pazartesi

BUGÜN GAZETESİ - HAYAT ASLINDA BUGÜN'DEN İBARETTİR - Gülay GÖKTÜRK - Hemen şimdi!

BUGÜN GAZETESİ - HAYAT ASLINDA BUGÜN'DEN İBARETTİR - Gülay GÖKTÜRK - Hemen şimdi!
Dünyayı değiştirmek üzere yola çıkanların çoğu, özellikle siyaseten en radikal olanlar, bu radikalizmin onda birini kendi hayatlarında ortaya koyamadılar. Kendi dünyalarında hükmünü sürdüren köhne anlayışların kılına dokunamadılar. İç devrimlerini meçhul bir gelecekte gerçekleşecek olan devrime endeksleyip içlerini rahatlattılar yalnızca...

Türkiye için sosyalist ahlakı, özel hayatlarında feodal ahlakı savundular. Evlerinde karılarına ayaklarını yıkatırken, demokratik Türkiye'den söz ettiler. Özgürlüğü dillerinden düşürmediler ama, bir türlü özgür kafalı insanlar olamadılar. Özgür fikir üretmek yerine kafalarına doldurulan tabuları delme korkusuyla düşüncelerini dondurdular. Düzeni değiştirmekten söz ederken, kendileri değişmekten korktular. Toplumdaki hiyerarşik yapıları yıkmayı hedeflerken, kendi örgütlerinde en katı hiyerarşik yapılar kurdular. Sonunda öyle bir noktaya geldiler ki; fikir ve duygu dünyalarıyla, insan ilişkileriyle, gelenekleriyle, görenekleriyle, eleştirdikleri burjuva düzenin gerisine düştüler.

"Değişsin" dedikleri dünyadan daha köhne küçük dünyalar kurdular. Bu yüzden de ben, bugünün değişim isteyen gençlerine, işe kendi hayatlarından başlamalarını öneriyorum. Onlara, kendi dünyanızı değiştirmek için, meçhul bir gelecekte gerçekleşecek olan "devrimi" beklemeyi bırakın; hemen şimdi alın elinize bir süpürge, kendi dünyanızdaki pislikleri temizlemeye başlayın diyorum. Azınlıkta kalmaktan korkmadan; geleneklere, göreneklere, sevmediğiniz ilişkilere, doğru bulmadığınız fikirlere başkaldırın; kafanızdaki ve yüreğinizdeki tabuları kırıp özgürleşin diye seslenmek istiyorum. İnanıyorum ki, dünyanın gerçek dönüştürücüleri, kendi dünyasında bu devrimi yapabilmiş olanlar arasından çıkacaktır.

Hiç yorum yok: