17 Mayıs 2008 Cumartesi

'Türkiye acımasızca krize doğru kayıyor' - Hürriyet

'Türkiye acımasızca krize doğru kayıyor' - Hürriyet

Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber Sonraki Haber
17 Mayıs 2008
'Türkiye acımasızca krize doğru kayıyor'

'Türkiye acımasızca krize doğru kayıyor'
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, Bush yönetimini, AKP hakkındaki kapatma davası konusunda net bir tavır takınmadığı gerekçesiyle eleştirirken “ABD’nin kilit bir müttefiki ve Ortadoğu’nun en önemli demokrasilerinden biri, acımasızca krize doğru kayıyor” görüşünü dile getirdi.

İşte Mark Parris'in makalesinin İngilizce metni...

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nün Türkiye Projesi'ne danışmanlık yapan Parris, The Wall Street Journal gazetesince bugün yayımlanan makalesinde AKP hakkındaki kapatma davasını değerlendirirken Washington’un tutumunu eleştirdi.

Mark Parris, “Türk Mahkemeleri, Halkın İradesine Saygı Göstermeli” başlıklı makalesinde kapatma davasına Washington’un adeta tepki koymaması ve Amerikan basınının fazla yer vermemesi nedeniyle Türkiye’de olup bitenlerin pek dikkat çekmediğini savunarak “Ancak ABD’nin kilit bir müttefiki ve Ortadoğu’nun en önemli demokrasilerinden biri, acımasızca krize doğru kayıyor” görüşünü dile getirdi.

Türk Anayasası’nın ilgili maddesinin dilinin muğlak olduğunu ve Anayasa’nın “modası geçmiş bir belge olarak yaygın bir biçimde kınandığı”nı öne süren Mark Parris, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davranışlarının da gözardı edilemeyeceğini de savundu.

Hiç yorum yok: