5 Mayıs 2008 Pazartesi

"Yaşasın tam bağımsız Türkiye" diyorlardı...YAŞAM - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi

"Yaşasın tam bağımsız Türkiye" diyorlardı...YAŞAM - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi
Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ve avukatı Mükerrem Erdoğan HABERTÜRK'te Parantez programına konuk oldu...

Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş:

"Aslında 6 Mayıs'ta değil de her gün kalbimizden aynı şeyler geçiyor. 6 Mayıs'ın bizde önemi fazla. Oğlum mezarımız yalnız kalmasın dedi babamız. Biz sözümüzü tutuyoruz.

VİDEO 1 İÇİN TIKLAYIN

İdam 5 Mayıs'ta görüşmek için gittik. O gün sayım var dediler, hamamdalar dediler, yarın gelin deyip atlattılar. Biz her sabah gider akşam da dönerdik. Bu kez orada 1 gün kaldık. ANKA ajansında toplandık. Sabaha karşı telefon geldi. Karşıyaka Mezarlığı'ndalar dediler ve gelin alın dediler.
"Denizler ve arkadaşları infaz sırasında yanlarında bulunmamızı isterken siz yarın tanığımız olacaksınız dediler. Herşeyi doğru olarak aktarın dediler. Bizim orada tarihi bir görevimiz vardı. Olanı biteni dikkatimizle izledik. Çocukların tavrını doğru olarak aktardığımızı sanıyorum. 6 Mayıs sabaha karşı Ankara gecesi, ortalık sessiz. O sessizlikte 3 tane fidan gür sesleriyle bağırdıklarında sandım ki bütün Ankara dinledi. Öyle zannediyorum ki her yurtseverin söylediği sözlerdi. "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" diyorlardı... Bugün bu mesajı yüreğinden söylemeyen yoktur zannediyorum. Bu kişiler bu mesajı o gür sesleriyle verdiler.

Hiç yorum yok: