9 Mayıs 2008 Cuma

Radikal İnternet - Haber, Türkiye, yaşam, ekonomi, spor, sağlık, sanat, sinema, müzik, DVD, eğitim, kitap, çevre, gezi, dış basın, k

Radikal İnternet - Haber, Türkiye, yaşam, ekonomi, spor, sağlık, sanat, sinema, müzik, DVD, eğitim, kitap, çevre, gezi, dış basın, k

Hürriyet manşet atmış: ‘Atma hocam din kardeşiyiz’ diyor. Hüseyin Üzmez olayı nedeniyle İlahiyat profesörü Süleyman Uludağ’dan görüş alan Vakit gazetesine değiniyor.
Sayın Prof. Uludağ bu konunun uzmanı belli ki. Bu işin kitabını bile yazmış: ‘Sufi Gözüyle Kadın’. Kitapta verilen bilgiler pek de ruhani ve ulvi şeyler sayılamaz doğrusu.
80 yaşında bir şeyhten söz ediyor, adam 14 yaşındaki bir kızla bir gecede 60 kez cinsel ilişkide bulunmuş. Sonra da kıza dönüp, ‘Sana acımasam 100 kez bile yapardım’ diyerek rekorunu kırabileceğini söylemiş!
Ne yakası açılmadık bilgiler var kitapta: 120 yaşında olduğu halde bir kızın bekâretini izale edenler, 1000 kadını bir gecede hamile bırakan peygamberler...
Buna benzer bir öykü Mevlana’ya atfen anlatılır. Mevlana da uzun mesafe koşucusu olmalı ki bir gecede 75 kez seviştiği kadın, ancak evin damına çıkarak canını kurtarabilmiş!
Buna benzer menkıbeler her zaman anlatılır, bundan sonra da anlatılacaktır. İnanan olur, gülüp geçen olur. Rahmetli Uğur Mumcu, Mevlana’yla ilgili öyküyü arada bir köşesine alarak kafa bulurdu.
Hürriyet gazetesi de konuyu bilimsel açıdan sorgulamış, soruşturmuş, saygıdeğer bilim adamlarımız da, “Aman efendim, olur mu böyle şey” demiş, “60 kez mümkün değil.”
İyi de bunu bilmek için bilim adamı olmak gerekmez ki. Sıradan bir insan bile bunu bilir.
Asıl sorgulanması gereken şey, olaya sayın Uludağ gibi bakan kişilerin nasıl olup da profesör unvanı edinip üniversitelerde yeni kuşakların yetişmesinde görev aldıklarıdır.
Kuşkusuz ki çok değerli ilahiyat hocalarımız var. Geçmişte oldu, hâlâ da ders veren, kitap yazan kişiler bunlar.

Hiç yorum yok: